Over ons

  

Hervormd zangkoor Jubilate is opgericht op 6 november 1959. Het koor heeft in de eerste plaats als doelstelling met het lied de grote daden van onze hemelse Vader te bezingen. Hierbij valt te denken aan de heilsfeiten, Christus geboorte, Zijn lijden en sterven, maar ook Zijn opstanding, hemelvaart en wederkomst. Daarnaast bestaat het repertoire uit liederen, waarin het geloofsleven in zijn vele facetten tot uitdrukking komt. Ook seculiere liederen kunnen voor bepaalde gelegenheden op het programma staan, zoals bij een bevrijdingsconcert. Eerste prioriteit blijft om met onze stem het Evangelie te bezingen. Het koor staat sinds maart 2000 onder de bezielende leiding van Peter Overduin uit Hendrik Ido Ambacht.

Jubilate verleent niet alleen medewerking aan televisieopnames voor het programma “Nederland Zingt” van de Evangelische Omroep, maar werkt ook regelmatig mee aan Benefietconcerten samen met het koor Inspire2live voor de bestrijding tegen kanker

Concerten Jubilate
Jaarlijks keren op zaterdag voor Pasen een “Passie-Paasconcert”, en op 24 december een kerstconcert met als thema “Zingend naar Kerst” terug. In de maand oktober heeft Jubilate haar jaarlijkse najaarsconcert. Bij alle uitvoeringen of concerten wordt er medewerking verleend door diverse bekende musici voor zang en instrumentale begeleiding.

Jubilate zingt met andere koren van Peter Overduin voor de kerstdagen in de regio onder het thema “Familie Kerstconcert"

Jubilate repeteert iedere dinsdagavond van 19.45 uur – 21.45 uur in de Bethelkerk Jan Th. Tooroplaan 133 in Ede. Tel. 0318633113© Hervormd Zangkoor Jubilate Ede 2014-2018 | Design en fotografie: Quatro media | Inloggen koorleden