Lintjesregen

EDE – Burgemeester Cees van der Knaap van Ede heeft vrijdag in De Reehorst in Ede 24 inwoners van de gemeente Ede een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse ‘lintjesregen’, bij gelegenheid van de viering van Koninginnedag op 30 april. Van deze 24 inwoners zijn er 2 lid van Hervormd zangkoor Jubilate.

De heer B.W. (Berend) van de Put, 71 jaar, Ede
Tot 2002 is de heer Van de Put werkzaam geweest aan de christelijke mavo Vossenvelde in Bennekom, eerst als leraar, later als adjunct-directeur. Hij is als voorzitter actief bij Hervormd zangkoor Jubilate. Hij is jarenlang vrijwilliger geweest voor de Hervormde Gemeente Ede, onder meer als ouderling, scriba en het geven van catechisatie. Hij heeft samen met zijn gezin veel mantelzorg verricht. In het huis van de familie Van de Put zijn vaak mensen opgevangen, vooral jongeren die in probleemgezinnen leefden. Hij is lid van de landelijke vereniging Hulp in Praktijk.

Mevrouw E. (Diny) Snijder-Hardeman, 62 jaar, Ede
Mevrouw Snijder-Hardeman is sinds haar 14de actief in de huishouding vanwege de ziekte van haar moeder en is op haar 16de gaan werken als gezinsverzorger. In 2012 is ze na 46 jaar werkzaam te zijn geweest als thuisbegeleider bij Opella Thuiszorg met vervroegd pensioen gegaan. Samen met een andere collega is mevrouw Snijder de grondlegger geweest voor deze tak van hulpverlening bij Opella Thuiszorg. Als thuisbegeleider hielp ze cliënten om rust en regelmaat te krijgen in het dagelijks leven. Ze was bijna 30 jaar vrijwilliger bij het Nederlandse Rode kruis afdeling Ede, eerst als helper en later als waarnemend colonne-commandant. Ook is zij al meer dan 45 jaar lid van Hervormd zangkoor Jubilate.